عمروان amrevan

عمروان amrevan

تهران نرفتی عمروان که رفتی!!
عمروان amrevan

عمروان amrevan

تهران نرفتی عمروان که رفتی!!

مشاهیر ،بزرگان و افرادصاحب نام روستای عمروان


از این به بعد سعی خواهیم کرددر سلسله یادداشت هایی تحت عنوان مشاهیر ،بزرگانو افراد صاحب نام روستای عمروان  به معرفی اشخاص مهم و بزرگ وصاحب نام روستای عمروان بپردازیم.

ضمناچنانچه مایلید نام و مشخصات افراد صاحب نام روستا در وبلاگ درج شود خواهشمند است زندگی نامه آن بزرگان را از طریق آدرس ایمیل (amrevan_4@yahoo.com)مندرج در بالای صفحه، نظر و پیغام خود، یا عکس و مشخصات لازم  را برای ما ارسال نمایید. 

برای تبرک این شروع جدید ابتدا با یاد و خاطره شهیدان روستا شهید علینقی فخرالدین و شهید عاشوری شروع میکنم

در زیر مشخصات شهید فخرالدین قید گردیده است.به محض دستیابی به مشخصات شهید عاشوری مشخصات آن شهید بزرگوار نیز در وبلاگ درج خواهد شد.

خداوند روح این عزیزان را با شهدا ی کربلا محشور نماید. انشاالله


1-بیوگرافی شهید سرگرد علینقی فخرالدین

1-بیوگرافی شهید سرگردعلینقی فخرالدین

شهید علی نقی فخرالدین،فرزند رضا قلی،در سال ۱۳۳۳ در روستای امروان از توابع شهرستان دامغان دیده به جهان گشود.وی کودکی خود را در امروان سپری کرد و در همانجا به مدرسه رفت.او علاقه مند به درس و مدرسه بود .مقطع ابتدایی را با موفقیت کامل به اتمام رساند.اما در آن دوران شرایط تحصیل برای عموم مردم فراهم نبود.بنابراین شهید هم قبل از اینکه مقطع متوسطه را به پایان برساند،یهنی بعد از پایه ی سوم،ترجیح داد که ترک تحصیل کند.شهید بعد از آن برای اینکه خدمتی هم به مردم و میهن خود کرده باشد،به استخدام ارتش وقت ایران درآمد.با پیروزی انقلاب اسلامی ،ارتش نظام مقدس جمهوری او را به عنوان یکی از نیروهای شایسته و کارآمد خود حفظ نمود.با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه کشورمان،شهید فخرالدین یکی از غیور مردانی بود که در لباس مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران ،شجاعانه در راه آزادی میهن اسلامی جنگید.از خصوصیات بارز شهید بزرگوار می توان به ایمان مثال زدنی او اشاره کرد همچنین او را در منزل و در اجتماع انسانی خوش اخلاق می شناختند.او سرانجام پس از ۱۷ سال خدمت خالصانه و صادقانه در تاریخ ۵/۵/۱۳۶۷ در ساعت ۱۶:۴۰ دقیقه در پاسگاه سوم شکاری همدان در تاریخ 05/05/1367 در اثر بمباران هوایی دشمن به شهادت رسید. این شهید در زمان شهادتش دارای درجه استواریکم و متخصص مراقبت پرواز بود..پیکر پاک شهید پس از تشییع در زادگاهش روستای عمروان شهرستان دامغان آرام گرفت.


2-بیوگرافی آقای جلال سرفراز


جلال سرفراز (زاده 1322 ) در شاهرود به دنیا آمد و تهران بزرگ شد. از سال‌های دهه‌ی چهل شعر  را آغاز کرد.نخستین مجموعه‌ی شعرش را به نام «آینه در باد» سال 1350 چاپ کرد، به سال 1357 مجموعه‌ی «صبح از روزنه‌ی بیداری» توجه منتقدان را جلب کرد.

سرفراز از شاعران نوسرایی است که از چند دهه پیش در عرصه شعر حضور دارد. او از نسل شاعران نوجویی بود که با هفته نامه و شب های «شعر خوشه» به سرپرستی احمد شاملو (بامداد)، مطرح شدند. از جلال سرفراز تاکنون چهار دفتر شعر منتشر شده است که آخرین آنها «از ریل روبه رو» نام دارد. سرفراز در شعرهای خود بیشتر به تجربه وجوه تازه یی از کارهای زبانی می پردازد .جلال سرفراز در خانواده یی هنرمند بزرگ شده است، خواهرش ملیحه و برادرش داوود نقاشان حرفه یی هستند و خود او نیز 20 سالی است که در کنار شعر و شاعری به نقاشی روی آورده است. او نخست با طرح های تفنن آمیز شروع کرد و سپس جدی تر و حرفه یی تر، به رسم تابلوهای کامل پرداخت. پاییز 1356 ، کانون نویسندگان ایران با همکاری انستیتو گوته در ایران 10 شب شعر و سخنرانی در باغ سفارت آلمان برگزار کرد که به شب های شعر گوته معروف شدند. بیش از 60 نویسنده و شاعر در این شب ها علیه فضای اختناق و سانسور حاکم شعر خواندند و سخنرانی کردند. جمعیت عظیمی از سراسر ایران در این جلسات شرکت کردند. حاصل جمع حضور مردم و روشنفکرانی از طیف های مختلف، یکی از مهم ترین و بزرگ ترین رویدادهای فرهنگی پیش از انقلاب ایران را شکل داد. در متن و بطن این حرکت، جلال سرفراز حضور داشت. جلال سرفراز سال ها در عرصه روزنامه نگاری در ایران فعالیت داشت و با تعدادی از معتبرترین نشریات آن دوران همکاری کرد. او به عنوان روزنامه نگار بخش ادب و هنر مطالب و گزارش های بسیاری را در حوزه نقاشی و سایر هنرهای تجسمی و البته شعر و داستان تحریر کرد. در جریان مبارزات مردمی پیش از انقلاب، سرفراز در کنار همکاران خود به سانسور حاکم بر مطبوعات دوران پهلوی واکنش نشان داد و به همین دلیل نیز توسط ساواک دستگیر و مدتی زندانی شد.سرفراز در سال 1362 به خارج کوچ کرد و اکنون بیش از 25 سال است که در پایتخت آلمان زندگی می کند.پدر جلال سرفراز  از روستای عمروان شهرستان دامغان بوده واین شاعر به یاد این روستا  شعری به نام «تا امروان» می سراید.

لازم به ذکر است شعر تا امروان جلال سرفراز در وبلاگ درج گردیده است